Corona en Stichting JIM

By 13 maart 2020JIMinhetnieuws

Vanwege het Coronavirus is er in Nederland een nieuwe situatie ontstaan. Het raakt iedereen in zijn dagelijkse bezigheden en dat betekent ook dat er bij ons vragen binnenkomen of de activiteiten van JIM nog doorgang kunnen vinden. Stichting JIM volgt in deze situatie het COVID-19 (bestuurlijk) afwegingskader evenementen dat is opgesteld door het Rijk (inclusief RIVM) en het Veiligheidsberaad (inclusief veiligheidsregio’s en de G4). Gezien dit afwegingskader kunnen de JIMtrainingen en de andere dienstverlening van Stichting JIM doorgaan. Dat betekent dat Stichting JIM ervan uitgaat dat de geplande JIMtrainingen en andere dienstverlening van JIM zonder tegenbericht uitgevoerd worden.

We hebben daarbij natuurlijk begrip voor besluiten die organisaties zelf nemen in het kader van het voorkomen van het verspreiden van het coronavirus. In de organisaties waar de komende tijd JIMtraining en coaching plaatsvindt bieden wij, indien gewenst, ook de mogelijkheid van een online-JIMtraining aan op dezelfde tijd dat de ‘fysieke’ training wordt gegeven.

In onze voorwaarden staat dat trainingsdagen tot maximaal 6 weken van te voren gewisseld kunnen worden en coachingsgesprekken tot maximaal 2 weken van te voren. Anders zijn wij genoodzaakt om de trainingsdag of coaching in rekening te brengen.

Indien u toch besluit een training of coaching buiten die termijnen te willen verplaatsen, zullen wij uit coulance met de huidige situatie slechts de helft in rekening brengen. Samen zoeken we dan naar een andere oplossing.

Sociale netwerken zijn onze drijvende kracht als samenleving, het virus toont ons op pijnlijke wijze hoezeer we met elkaar verbonden zijn. Ik hoop van harte dat Nederland binnen korte tijd weer kan terugkeren naar een situatie waarin we elkaar weer gewoon kunnen ontmoeten. Tot die tijd gaan we met elkaar in gesprek om zaken zo goed mogelijk voor alle partijen te regelen.

 

Stichting JIM