Interview Paulien Lensink, beleidsadviseur bij Halt

We zien in de praktijk dat soms meer nazorg nodig is om jongeren op het rechte pad te houden dan onze kortdurende Halt-interventie kan bieden.’ Aan het woord is Paulien Lensink, beleidsadviseur bij Halt. In het najaar 2019 is Halt met een JIMpilot begonnen om de kans op recidive te verminderen. 23 jongeren hebben inmiddels een JIM. Onderzoek naar de effecten hiervan loopt.

Waarom zijn jullie ooit bij JIM gekomen, wat wilden jullie?

Wij gunnen de jongere ook na afronding van de Halt-interventie iemand bij wie hij of zij terecht kan als het even wat minder gaat. Door het inzetten van een JIM bij Halt willen we de kans op herhaling van een strafbaar feit voorkomen en de jongere investeert met behulp van een zelfgekozen mentor in een kansrijke toekomst.

Hoe pakt het uit?

De eerste ervaringen zijn positief! Medewerkers staan 100% achter de JIM-methodiek en zetten met plezier een JIM-aanpak op. De extra tijdsinvestering naast de reguliere Halt-interventie lijkt mee te vallen en ook de eerste geluiden van de jongere / JIM en ouders zijn positief. 

Wat levert het jullie op?

Tot nu toe levert het al op dat we veel meer netwerk van de jongere betrekken en een duurzame aanpak opstarten. Ook zijn we op dit moment bezig met een kwalitatief onderzoek om de ervaringen van de jongeren, ouders, JIM`s en de Halt-medewerkers op te halen.

Wil je meer weten? Lees hier onze infographic.