JIM is een door de jongeren zelfgekozen mentor. De JIM is een luisterend oor en steun en toeverlaat voor de jongeren die zijn belangen behartigt waar nodig is. JIM kan een brug zijn tussen de jongere en zijn ouders, hulpverleners en onderwijzers. Stichting JIM helpt (zorg)instellingen en gemeenten JIMvriendelijk te zijn: hoe werk je optimaal samen met deze zelfgekozen steunfiguren uit de omgeving van jongeren? Wij doen dit door opleiding aan te bieden (training en coaching), inspiratie sessies te organiseren (JIMavonden, landelijke JIMdag, JIMtheater), systemisch en JIMgericht organisatieadvies en (wetenshappelijk) onderzoek te faciliteren.

Vandaag vragen mensen elkaar op verjaardagsfeestjes of ze al mantelzorg bieden aan hun ouders of familie. Help jij ons het mogelijk te maken dat mensen elkaar overmorgen gaan vragen: van welke jongere in jouw omgeving ben jij de JIM?

Functie

Als systeemtherapeut geef je trainingen aan zorg- en onderwijsinstellingen in het land over het werken met JIM. Samen met de seniortrainers bespreek je met gemeenten en bestuurders de ambities die zij willen realiseren met JIM en vertaal je dit naar de trainingspraktijk. Je biedt coaching on-the-job en geeft training in een mix van online en face-to-face contact.

Taken

  • Geven van training en opleiding;
  • Voorlichting bij instellingen, scholen en congressen;
  • Consulterende JIMgesprekken voeren

Profiel
We zoeken iemand die bij voorkeur de opleiding tot systeemtherapeut of systeemtherapeutisch werker heeft voltooid (NVRG erkend). Iemand die ervaring heeft in het out-reachende werk met gezinnen en jongeren in de jeugdhulp en het geen bezwaar vindt om te reizen. We laten ons graag verassen door jouw out of the box ideeën en de vertaling daarvan naar nieuwe oplossingen.

JIM biedt:

Een dienstverband voor 24 – 32 uur per week met goede secundaire arbeidsvoorwaarden:

  • Onbeperkt aantal vakantiedagen: de medewerker met een volledig dienstverband (36 uur per week) heeft jaarlijks recht op 144 uur wettelijk verlof en 56 uur bovenwettelijk verlof, maar we stimuleren dat je zoveel vakantie opneemt als goed voor je is. Het gaat ons er immers om dat je fit en gemotiveerd blijft, ons uitgangspunt is dat vakantie daar aan bijdraagt.
  • Jaarlijks Individueel Keuzebudget (IKB): 10% van je bruto jaarsalaris mag vrij besteed worden aan doelen die passen bij jouw persoonlijke wensen. Je kunt dit vrij besteden aan studiekosten of activiteiten in de vrije tijd die bijdragen aan jouw welbevinden (sport, muziek, etc).

Salariëring is gebaseerd op werkervaring en opleiding, we benutten de CAO Jeugdzorg ter inspiratie en wijken daarvan af indien nodig.

Het dienstverband is aanvankelijk voor bepaalde tijd, met kans op een vast dienstverband.

Reageren?

Reageren kan tot en met 29 juli. Voor vragen, neem contact op met Suzanne de Ruig (inhoudelijk leider) M: 06 5382 3351 of suzanne@jimwerkt.nl.

Naast een C.V. en motivatiebrief vragen we een video-pitch van minimaal 30 seconden, maximaal 2 minuten. We vragen je om in de video-pitch onze belofte ‘met je eigen wortels groei je het mooist’ te verwerken. Sollicitaties graag per mail naar martine@jimwerkt.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 3 augustus in Amersfoort.