Onze ambitie: iedere jongere in Nederland een JIM

Wat wij doen

JIM is een door de jongeren gekozen mentor. De JIM is een luisterend oor en steun en toeverlaat voor de jongeren die zijn belangen behartigt. JIM kan een brug zijn tussen de jongere en zijn ouders, hulpverleners en onderwijzers. Stichting JIM helpt (zorg)instellingen en gemeenten JIMvriendelijk te zijn: hoe werk je optimaal samen met deze zelfgekozen steunfiguren uit de omgeving van jongeren? Wij doen dit door opleidingen aan te bieden (training en coaching), inspiratie sessies te organiseren (JIMavonden, landelijke JIMdag, JIMtheater), systemisch en JIMgericht organisatieadvies en (wetenschappelijk) onderzoek te faciliteren.

 

Wie wij zoeken

JIM is een start-up. We zijn bijna twee jaar actief, trainen bij ruim 20 instellingen, hebben ruim 200 professionals getraind en er zijn inmiddels meer dan 500 JIMs in Nederland. Hierdoor zijn we als organisatie inmiddels gegroeid van twee naar acht medewerkers. En we staan nog maar aan het begin van onze ambitie. Om die verder te verwezenlijken, zoeken we iemand die financieel sterk is, project- en planmatig te werk kan gaan en onze ambitie met passie uit kan dragen.  Deze persoon moet daarnaast in staat zijn om onze communicatie te stroomlijnen, subsidies te werven en nieuwe initiatieven te ontplooien. Inderdaad, een duizendpoot.

De resultaatgebieden

  • Slim organiseren van bedrijfsprocessen (financiën, personeel en organisatie);
  • Zichtbaarheid van JIM vergroten en stroomlijnen;
  • Bewaken en verbeteren rentabiliteit producten en diensten;
  • Aanboren nieuwe inkomsten door middel van subsidie- en fondsenwering en het opzetten van commerciële diensten;
  • Ontwikkelen duurzaam model JIMbeweging.

 Jouw profiel

We zoeken iemand met zakelijk talent die affiniteit heeft met (sociaal) ondernemerschap, over bewezen resultaten beschikt en een warm hart heeft voor de jeugd. Iemand met lef, die zich gemakkelijk beweegt in diverse contexten (jeugdhulp, onderwijs, overheid) en open communiceert. De zakelijk leider leg verantwoording af aan de bestuurder over de voortgang van de projecten en de financiële en organisatorische risico’s. Hij/zij is bestuurlijk sensitief, diplomatiek, kan verbinden, heeft een breed netwerk bij jeugdzorgaanbieders, gemeenten en diverse Ministeries. Wij zijn een kleine organisatie, daarom is een hands-on mentaliteit noodzakelijk.

JIM biedt:

Een dienstverband voor 24 – 32 uur per week met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

  • Onbeperkt aantal vakantiedagen: de medewerker met een volledig dienstverband (36 uur per week) heeft jaarlijks recht op 144 uur wettelijk verlof en 56 uur bovenwettelijk verlof, maar we stimuleren dat je zoveel vakantie opneemt als goed voor je is. Het gaat ons er immers om dat je fit en gemotiveerd blijft, ons uitgangspunt is dat vakantie daar aan bijdraagt.
  • Jaarlijks Individueel Keuzebudget (IKB): 10% van je bruto jaarsalaris mag vrij besteed worden aan doelen die passen bij jouw persoonlijke wensen. Je kunt dit vrij besteden aan studiekosten of activiteiten in de vrije tijd die bijdragen aan jouw welbevinden (sport, muziek, etc).

Salariëring is gebaseerd op werkervaring en opleiding, maar zal in ieder geval liggen tussen de € 3431,- tot max € 5215,-. Het dienstverband is aanvankelijk voor bepaalde tijd, met kans op vast dienstverband.

Reageren?

Reageren kan tot en met 10 augustus, voor vragen kun je contact opnemen met Levi van Dam (bestuurder): 06 538 230 13 of levi@jimwerkt.nl (vakantie van 9 juli tot en met 20 juli).

Naast een C.V. en motivatiebrief vragen we een video-pitch van minimaal 30 seconden, maximaal 2 minuten. We vragen je om in de video-pitch onze belofte ‘met je eigen wortels groei je het mooist’ te verwerken. Sollicitaties graag per mail naar martine@jimwerkt.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 31 augustus in Amersfoort.